Rijbewijs Verlengen?

Home/Rijbewijs Verlengen?
Rijbewijs Verlengen?2020-07-06T12:20:09+01:00

Moet uw rijbewijs worden verlengd?

Heeft u een ZD-code? Wij werken al sinds 1 december 2018 met dit systeem!

75-plussers, mensen met gezondheidsbeperkingen en mensen met een groot rijbewijs dienen zich medisch te laten keuren. Een rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een bedrijfsarts.

Tijdens de rijbewijskeuring wordt onderzocht of u zelfstandig en veilig een voertuig kunt besturen. Om eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen in beeld te kunnen brengen, doet de keuringsarts een lichamelijk onderzoek. Ook wordt uw bloeddruk gemeten, uw urine onderzocht en uw ogen gecontroleerd. De rijbewijskeuring vindt plaats conform de Regeling Eisen Geschiktheid (CBR) versie 2000.

Bekijk hier het stappenplan voor het verlengen van het rijbewijs.

Klik hier voor het stappenplan

Bij een rijbewijskeuring dient u een leeg keuringsverslag mee te nemen naar de keuring. Dit zijn formulieren waarop de arts zijn bevindingen opschrijft.
Er zijn 2 manieren om aan het keuringsverslag te komen: via de post of online via mijnCBR. 

Optie 1: Online

U kunt alles digitaal regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. Op de verwijzingsbrief staat een ZD-code (ZorgDomein). U kunt nu een afspraak maken bij Keurdokter.

De artsen van Keurdokter werken sinds november 2018 met ZorgDomein. Dit betekent dat zij met uw persoonlijke ZD-code het keuringsverslag digitaal invullen. Dit verslag wordt dan ook gelijk online doorgestuurd naar het CBR. Eerder duidelijkheid voor u dus.

Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

Hoe kom ik aan een online keuringsverslag?

Optie 2: per post

Om het keuringsverslag te verkrijgen dient u eerst de gezondheidsverklaring op te halen bij het gemeentehuis (hoeft niet uw eigen gemeente te zijn).

Deze gezondheidsverklaring vult u in en dient u op te sturen naar het CBR. Het formulier wordt dan eerst beoordeeld door het CBR en u krijgt de juiste keuringsformulieren terug gestuurd (dit heet het Keuringsverslag). Zodra u deze formulieren weer retour heeft van het CBR, maakt u een afspraak bij Keurdokter. De keuringsarts vult het lege keuringsverslag in, doet een aantal testen en bespreekt uw gezondheid. Vervolgens krijgt u de papieren mee terug en kunnen deze op de post gedaan worden naar het CBR.

LET OP: niet ieder gemeentehuis verkoopt de gezondheidsverklaring! Weet u niet zeker of uw gemeentehuis de gezondheidsverklaring verkoopt? Neem dan van te voren contact op met de gemeente van uw keuze.

Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

Voor een rijbewijskeuring, maar ook voor alle andere medische keuringen gaat u naar Keurdokter, specialist in medische keuringen! Al onze keuringen worden behandeld door een gecertificeerde, onafhankelijke keuringsarts. Op deze manier zorgt Keurdokter altijd voor een gegarandeerde, kwalitatief goede keuring of onderzoek. Dit komt mede door het persoonlijk contact van de arts en advies op maat.

Heeft u vragen over de keuringen of over onze locaties? U kunt altijd contact opnemen via 0228-543 903 of mailen naar info@keurdokter.nl 

*Rijbewijskeuringen in AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een Rijbewijskeuring plannen?

Bel: 0228 – 543 903

U bent één klik verwijderd van een goede rijbewijskeuring.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  Email *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners