Ademluchtkeuring of Persluchtkeuring

Home/Ademluchtkeuring of Persluchtkeuring
Ademluchtkeuring of Persluchtkeuring2020-02-13T16:21:46+01:00

Ademluchtkeuring of Persluchtkeuring?

Ademluchtkeuring, wordt ook wel perslucht keuring genoemd.

Maar een Ademluchtkeuring is iets heel anders dan een persluchtkeuring, met heel andere eisen.

Er heerst nogal wat verwarring over perslucht keuring of ademluchtkeuring, hieronder in het kort uitgelegd:

Mensen die werken in vervuilde grond, asbest of een petrochemische omgeving hebben meestal een overflow masker. Het is een masker waarbij zuurstof in het gelaat wordt geblazen waardoor er een kleine overdruk ontstaat in het masker. Hierdoor komen er geen vervuilde stoffen in het gezichtsveld.

De meeste werkzaamheden worden zo uitgevoerd. Voor deze werkzaamheden volstaat een Ademluchtkeuring. Het is een lichtere keuring dan de keuring voor mensen die werken met perslucht zoals bijvoorbeeld brandweerlieden of mensen werkzaam in sommige delen van petrochemie en bodemsanering type C.

Deze persluchtkeuring is uitgebreider en zwaarder. Bij een dergelijke keuring behoort ook een inspanningstest te worden gedaan. Dit wordt ook wel fietstest of stress ECG genoemd.

Of u nu een Bodemsaneringskeuring nodig heeft van klasse A, B of C, een brandwacht keuring of een Asbestsaneringskeuring, bij Keurdokter weten ze van de inhoud, protocollen en wettelijke eisen waaraan de medische keuring moet voldoen. Zo beschikt u altijd over de juiste keuring voor de juiste werkzaamheden.

U kunt bij Keurdokter terecht voor al uw Ademlucht / Persluchtkeuring. Uw werknemers worden door een van onze onafhankelijk artsen onderzocht. De arts voert een lichamelijk onderzoek uit waarbij onder andere de bloeddruk wordt gemeten, bloed en urine wordt onderzocht en de longen, oren en ogen worden gecontroleerd. Na de keuring ontvangen uw werknemers bij medische geschiktheid een bewijs van goedkeuring.

Als u vragen heeft over Ademlucht / Persluchtkeuring of over de keuringen van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen via 0228-543 903.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een Ademlucht / Persluchtkeuring plannen?

Ademlucht / Persluchtkeuring
U bent één klik verwijderd van een goede Ademlucht / Persluchtkeuring.
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  E-mail *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners