Waar vind ik het keuringsverslag?

Home/Blog/Waar vind ik het keuringsverslag?

Waar vind ik de ZD-code?

Hieronder leest u stap voor stap waar u het keuringsverslag met ZD-code kunt vinden.

Start:
Heeft u de gezondheidsverklaring digitaal ingevuld via MijnCBR?

Dan gaat u voor het keuringsverslag ook weer terug naar http://mijn.cbr.nl.

Stap 1.
U vinkt nu ‘ik wil inloggen met een controle via sms‘ aan. Daarna vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op de button ‘inloggen‘.

Wanneer u gebruik maakt van een tablet of telefoon kan het ook met de DigiD app.

keuringsverslag - sms code - keurdokter

Stap 2.
Als u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld krijgt u op het telefoonnummer dat u in het verleden heeft genoteerd, een 6 cijferige code. Deze code vult u in en vervolgens klikt u op ‘volgende‘.

Stap 3.
U bent nu ingelogd bij het CBR.
Bovenaan in de balk klikt u op ‘Lopende zaken’ om de status van een aanvraag te bekijken.

Inlogscherm lopende zaken CBR

Stap 4.
In het blauwe blok aan de rechterkant ziet u ‘Gezondheidsverklaring(en) rijbewijs’. Hier klikt u op en verschijnt er een uitklapvenster.

Lopende zaken gezondheidsverklaringen

Stap 5.
Tussen de documenten vindt u ‘Verwijsbrief naar keuringsarts’. Hierin wordt u doorverwezen naar een arts of specialist. Op deze formulieren staat ook uw unieke ZD-code.

Deze formulieren print u uit en neemt u mee naar de keuring.

Wij kunnen alleen het keuringsverslag invullen die ingevuld mogen worden door een keurend arts (of huisarts). Dit staat vermeld op het formulier. In andere gevallen moet u naar een specialist zoals bijvoorbeeld cardioloog, oogarts, internist o.i.d.

Stap 6.
Hieronder vindt u een voorbeeld van de ‘verwijsbrief naar keuringsarts’. Hierin staat exact wat er van u verwacht wordt. Hier kan bijvoorbeeld in staan dat u naar een arts of specialist wordt doorgestuurd. Wordt u naar een keurend arts doorgestuurd? Dan kunt u contact opnemen met Keurdokter 0228 – 543 903.

Onderaan de pagina kunt u eventueel ook een ZD-code vinden. Heeft u deze code? Keurdokter werkt al sinds december 2018 met dit systeem. Wij kunnen de bevindingen van de arts via deze code direct doorsturen naar het CBR waar het keuringsverslag direct binnenkomt.

Wanneer u bij de verwijsbrief naar beneden scrolt dan ziet u het keuringsverslag zoals hieronder. Dit zijn minimaal 7 pagina’s.
Tussen de inleidende tekst en de in te vullen gegevens staat de unieke ZD code. Dit is een code met letters/cijfers/hoofdletters/kleine letters door elkaar heen. Deze is verbonden aan uw gegevens die bekend zijn bij het CBR. Elk keuringsverslag heeft een eigen unieke ZD-code. Het kan dus zijn dat u meerdere codes heeft. Deze neemt u allemaal mee naar de afspraak.

Keuringsverslag met ZD-code

Stap 7.
Heeft u vragen voor het CBR? Het nummer van de CBR Klantenservice is 088 – 227 77 00.

Zij zijn te bereiken op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

logo cbr

Wilt u een afspraak maken met keurdokter voor een medische keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2023-01-26T16:49:49+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant