Groot rijbewijskeuring (CDE)

Home/Keuringen, Nieuws, Rijbewijskeuringen/Groot rijbewijskeuring (CDE)

Groot Rijbewijskeuring

Heeft u een ZD-code? Wij werken al sinds 1 december 2018 met dit systeem!logo cbr

Logo ZorgDomein

Uw chauffeurs zitten vaak veel uren op de weg in grote zware voertuigen. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid van uw chauffeurs. Daarom worden uw chauffeurs verplicht om, om de 5 jaar medisch gekeurd te worden voor hun groot rijbewijs C/D volgens de normen van het CBR: Regeling eisen geschiktheid 2000.


Bij een rijbewijskeuring dient u een leeg keuringsverslag mee te nemen naar de keuring. Dit zijn formulieren waarop de arts zijn bevindingen schrijft.

Er zijn 2 manieren om aan het keuringsverslag te komen: via de post of online via mijn.CBR.nl. 

Bekijk hieronder de video:

Bekijk hier het stappenplan voor het verlengen van het rijbewijs.

Klik hier voor het stappenplan

(Nog) geen DigiD met sms-functie? U kunt deze aanvragen op www.digid.nl. Binnen 3 werkdagen ontvangt u via de post de activeringscode.

Wilt u meer informatie over een rijbewijskeuring voor uw chauffeurs? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Getagd

Een (– en ) in Nederland is een medische keuring die verplicht is voor mensen die een vrachtwagen- (C of D) of busrijbewijs (D) willen behalen of verlengen. De keuring is bedoeld om te beoordelen of de aanvrager medisch geschikt is om een voertuig van deze categorieën te besturen. Hier is meer informatie over dit type keuring en de functie van de keuringsarts:

  1. De Groot Rijbewijskeuring C/D/E is een uitgebreide medische keuring die vereist is volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. De keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keuringsarts.
  2. Doel van de keuring: Het belangrijkste doel van de keuring is om te beoordelen of de aanvrager lichamelijk en geestelijk in staat is om een vrachtwagen of bus te besturen. Hierbij wordt gekeken naar zaken zoals gezichtsvermogen, gehoor, lichamelijke conditie en algemene gezondheid.
  3. Onderdelen van de keuring: Tijdens de keuring zal de arts verschillende aspecten beoordelen, waaronder:
  • De aanvrager moet voldoen aan specifieke eisen met betrekking tot het gezichtsvermogen, zoals een minimaal gezichtsscherpte en gezichtsveld.
  • Het gehoor wordt getest om ervoor te zorgen dat de aanvrager geluidssignalen en verkeersgeluiden goed kan waarnemen.
  • De keuringsarts zal de algemene gezondheid van de aanvrager beoordelen, inclusief het controleren van de bloeddruk, hartslag en het vaststellen van eventuele medische aandoeningen die het rijden kunnen beïnvloeden.
  • Het gebruik van bepaalde medicijnen kan van invloed zijn op het vermogen om veilig te rijden. De arts zal vragen naar het gebruik van medicijnen en beoordelen of dit een risico vormt.
  • In sommige gevallen kan de keuringsarts aanvullende tests aanbevelen, afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand van de aanvrager.
  • Na de keuring zal de arts een rapport opstellen met de bevindingen. Dit rapport wordt vervolgens ingediend bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR beslist op basis van de medische rapportage of de aanvrager geschikt is om een vrachtwagen- of busrijbewijs te verkrijgen of te verlengen.

De speelt dus een cruciale rol bij het beoordelen van de medische geschiktheid van de aanvrager voor het rijden van vrachtwagens of bussen. De keuring is ontworpen om de verkeersveiligheid te waarborgen door ervoor te zorgen dat bestuurders van deze zware voertuigen fysiek en mentaal in staat zijn om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer.

Direct een Rijbewijskeuring plannen?

groot rijbewijskeuring

Bel: 0228 – 543 903

U bent één klik verwijderd van een goede rijbewijskeuring

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

    Direct contact met Keurdokter voor alle locaties!

    Maak hier online uw keuringsafspraak

    Liever bellen?

    0228 – 543 903

    Aanhef *

    Voornaam

    Achternaam *

    Telefoon *

    E-mail *


    Vragen en/of opmerkingen

    Nieuws

    Meer Nieuws

    Keurdokter blog

    Meer Keurdokter Blogs

    Onze partners

    2023-10-19T11:24:25+01:00

    Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

    Ga naar de bovenkant