Groot rijbewijskeuring

Home/Nieuws, Rijbewijskeuringen/Groot rijbewijskeuring

Groot Rijbewijskeuring

Heeft u een ZD-code? Wij werken al sinds 1 december 2018 met dit systeem! 

Uw chauffeurs zitten vaak veel uren op de weg in grote zware voertuigen. Dit vraagt veel verantwoordelijkheid van uw chauffeurs. Daarom worden uw chauffeurs verplicht om, om de 5 jaar medisch gekeurd te worden voor hun groot rijbewijs C/D volgens de normen van het CBR.

Bij een rijbewijskeuring dient u een leeg keuringsverslag mee te nemen naar de keuring. Dit zijn formulieren waarop de arts zijn bevindingen opschrijft.
Er zijn 2 manieren om aan het keuringsverslag te komen: via de post of online via mijnCBR. 

Bekijk hier het stappenplan voor het verlengen van het rijbewijs.

Klik hier voor het stappenplan

Optie 1: online

U kunt alles online regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. Op de verwijzingsbrief staat uw unieke ZD-code (ZorgDomein). U kunt nu een afspraak maken bij Keurdokter.

De artsen van Keurdokter werken sinds 1 december 2018 met ZorgDomein. Dit betekent dat zij met uw persoonlijke ZD-code het keuringsverslag digitaal invullen. Dit verslag wordt dan ook gelijk online doorgestuurd naar het CBR. Dit betekent eerder duidelijkheid voor u.

Hoe kom ik aan een online keuringsverslag?

(Nog) geen DigiD met sms-functie? U kunt deze aanvragen op www.digid.nl. Binnen 3 werkdagen ontvangt u via de post de activeringscode.

Optie 2: per post

Om het keuringsverslag te verkrijgen dient u eerst de gezondheidsverklaring op te halen bij het gemeentehuis (hoeft niet uw eigen gemeente te zijn).

Deze gezondheidsverklaring vult u in en dient u op te sturen naar het CBR. Het formulier wordt dan eerst beoordeeld door het CBR en u krijgt de juiste keuringsformulieren terug gestuurd (dit heet het Keuringsverslag). Zodra u deze formulieren weer retour heeft van het CBR, maakt u een afspraak bij Keurdokter. De keuringsarts vult het lege keuringsverslag in, doet een aantal testen en bespreekt uw gezondheid. Vervolgens krijgt u de papieren mee terug en kunnen deze op de post gedaan worden naar het CBR.

LET OP: niet ieder gemeentehuis verkoopt de gezondheidsverklaring! Weet u niet zeker of uw gemeentehuis de gezondheidsverklaring verkoopt? Neem dan van te voren contact op met de gemeente van uw keuze.

Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

Wilt u meer informatie over een rijbewijskeuring voor uw chauffeurs? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een Rijbewijskeuring plannen?

groot rijbewijskeuring

Bel: 0228 – 543 903

U bent één klik verwijderd van een goede rijbewijskeuring

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  E-mail *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter Blogs