Asbestkeuring

/Asbestkeuring
Asbestkeuring2018-10-15T09:41:59+01:00

Asbestkeuringen zijn ingedeeld in 3 risicoklassen.

Wanneer uw werknemers in aanraking kunnen komen met asbest zijn ze wettelijk verplicht tot een arbeidsgezondheidskundig onderzoek, ook wel een Asbestkeuring genoemd. Blootstelling aan asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid en veiligheid van uw werknemers. De keuring signaleert mogelijke gezondheidsrisicofactoren en lichamelijke afwijkingen. Ook krijgen uw medewerkers informatie en advies ter preventie van mogelijke risico’s.

Volgens de Arbowet wordt het werken met giftige stoffen ingedeeld in 3 risicoklassen, op grond van de aard en mate van verontreiniging. Wanneer uw werknemers worden blootgesteld boven de grenswaarden (risicoklasse 2 en 3) zijn zij verplicht tot een asbestkeuring. Deze medische keuring wordt verricht bij indiensttreding en vervolgens elke 3 jaar.

Keuringstype Bestemd voor

 Asbest

Werknemers die met asbest werken en die daarbij, beschermende kleding en buitenlucht afhankelijke gelaatsmaskers moeten dragen.De asbestpas heeft een geldigheid van 3 jaar.

 Asbest
met perslucht

Werknemers die met buitenlucht onafhankelijke adembescherming moeten werken, (perslucht) werken onder zware fysieke omstandigheden. De keuring wordt hierdoor uitgebreid met een Stress Ecg (hartfilmpje tijdens een fietstest).Voor medewerkers die werken met perslucht wordt voor de geldigheidsduur van de geschiktheidsverklaring gekeken naar de leeftijd.

Tot 39 jaar:     3 jaar
Boven de 40:  2 jaar
Boven de 50:  1 jaar

U kunt bij Keurdokter terecht voor al uw asbestkeuringen. Uw werknemers worden door een van onze onafhankelijk artsen onderzocht. De arts voert een lichamelijk onderzoek uit waarbij onder andere de bloeddruk wordt gemeten, bloed en urine wordt onderzocht en de longen, oren en ogen worden gecontroleerd. Na de keuring ontvangen uw werknemers bij medische geschiktheid een bewijs van goedkeuring.

Als u vragen heeft over Asbestkeuringen of over de keuringen van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen door ons contactformulier in te vullen of bellen naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter: AmsterdamAlmereGrootebroekHoornHeerhugowaard & Texel.

Asbestkeuring

Direct een Asbestkeuring plannen?

U bent één klik verwijderd van een goede Asbestkeuring.
Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Aanhef *

Voornaam

Achternaam *

Telefoon *

E-mail *


Ik ben telefonisch bereikbaar

Vragen/Opmerkingen

[recaptcha]

Nieuws

Meer Nieuws

Keurdokter blog

905, 2019

Medische keuring

Medische keuring Wanneer heb ik een medische keuring nodig? Tegenwoordig zijn er heel veel organisaties of bedrijven die om een medische keuring vragen. Zij willen dan weten of u gezond bent om bepaalde [...]

Meer Keurdokter blogs

Onze partners