Verwijzing oogarts

Ik heb een verwijzing naar de oogarts gekregen

Waarneming is belangrijk in het verkeer. Om de weg te vinden maar ook om gevaar aan te zien komen. De overheid heeft hier voor het rijbewijs eisen aan gesteld. Een normale gezichtsscherpte, eventueel met bril of lenzen, ligt tussen de 0,8 en 1,5. Voor beoordeling van de rijgeschiktheid kijkt het CBR naar uw gezondheidsverklaring, informatie van de keurend arts, een medisch specialist en naar het resultaat van een eventuele rijtest.

Voor het verlengen van het rijbewijs (rijbewijs 75+, om medische redenen of rijbewijs C/D) dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze vragenlijst kunt u kopen bij het gemeentehuis of u kunt dit online via mijncbr.nl regelen. Hierop geeft u antwoord op vragen over uw gezondheid. Hieronder de vragen over uw zicht en ogen:

  1. Kunt u met één of beide ogen beperkt zien, zelfs als u een bril of lenzen gebruikt?
    Vul ja in als u ook met uw bril of contactlenzen slecht ziet. Met lenzen bedoelen we ook nachtlenzen.
  2. Rijdt u of wilt u gaan rijden met een bioptische telescoop (BTS)?
    Vul ja in als u wilt gaan rijden met een bioptische telescoop. Een bioptische telescoop helpt om details op afstand beter te zien.
  3. Wordt of werd u behandeld door een oogarts, voor iets anders dan voor een bril of lenzen?
    Bijvoorbeeld voor het behandelen van staar of het laseren van uw ogen.

Let op! Lees goed de vragen. Een verkeerd aangekruist antwoord kan voor veel extra administratie zorgen.

Na het invullen van de gezondheidsverklaring stuurt u deze terug naar het CBR. Vervolgens ontvangt u een verwijsbrief naar een keuringsarts/bedrijfsarts voor een rijbewijskeuring. Soms ontvangt u ook een verwijsbrief naar een oogarts.

Wanneer naar de oogarts?

Bovenaan de verwijsbrief staat vermeld wie het keuringsverslag mag invullen, een keuringsarts of een oogarts.
Bent u er niet zeker van of u naar de specialist wordt verwezen? U kunt altijd contact opnemen met ons zodat wij met u mee kunnen kijken.

Wanneer u op uw gezondheidsverklaring van CBR een ja heeft aangekruist op een vraag over uw zicht, dan ontvangt u een verwijzing naar een oogarts.
Deze keuring kan Keurdokter niet voor u verzorgen omdat dit een specialistische keuring is.
Dit geldt bijvoorbeeld voor personen met diabetes mellitus moeten periodiek bij een oogarts langs voor controle. Zij krijgen dus een verwijzing naar de oogarts en een diabetesformulier voor een keuringsarts.

Het kan ook voorkomen dat u nadat u bij de keuringsarts bent geweest een verwijzing van het CBR krijgt naar een oogarts. Dit is na beoordeling van het ingestuurde keuringsverslag. Het CBR heeft dan nog meer informatie nodig om tot een besluit te komen.

Oogkeuring

Oogartsen in Nederland hebben het druk waardoor er soms lange wachttijden gelden voor het maken van een afspraak. Wij hebben een samenwerking met een netwerk van optometristen en oogartsen waardoor u tegenwoordig in heel Nederland bij de betere opticien snel terecht kunt. Uw ogen worden daar dan onderzocht door een optometrist waarna een oogarts op afstand alles beoordeelt en het rapport opstelt. Met een ZD-code wordt het vervolgens digitaal aangeleverd bij het CBR.

Deze keuring door een oogarts kost €114,-.
Wanneer u meer informatie dient te ontvangen vult u onderstaand formulier in.

Logo oogkeuring.nl (Okulus)

    Aanhef *

    Voornaam

    Achternaam *

    Telefoon *

    Email *


    Vragen en/of opmerkingen

    Maak hieronder een keuze:

    Wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar 0228 – 543 903.

    Locaties KeurdokterAlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

    Nieuws

    Keurdokter Blog

    2024-04-22T09:56:42+01:00

    Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

    Ga naar de bovenkant