Verwijzing oogarts

Home/Blog/Verwijzing oogarts

Ik heb een verwijzing naar de oogarts gekregen

Waarneming is belangrijk in het verkeer. Om de weg te vinden maar ook om gevaar aan te zien komen. De overheid heeft hier voor het rijbewijs eisen aan gesteld. Een normale gezichtsscherpte, eventueel met bril of lenzen, ligt tussen de 0,8 en 1,5. Voor beoordeling van de rijgeschiktheid kijkt het CBR naar uw gezondheidsverklaring, informatie van de keurend arts, een medisch specialist en naar het resultaat van een eventuele rijtest.

Voor het verlengen van het rijbewijs (rijbewijs 75+, om medische redenen of rijbewijs C/D) dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze vragenlijst kunt u kopen bij het gemeentehuis of u kunt dit online via mijncbr.nl regelen. Hierop geeft u antwoord op vragen over uw gezondheid. Hieronder de vragen over uw zicht en ogen:

  1. Kunt u met één of beide ogen beperkt zien, zelfs als u een bril of lenzen gebruikt?
    Vul ja in als u ook met uw bril of contactlenzen slecht ziet. Met lenzen bedoelen we ook nachtlenzen.
  2. Rijdt u of wilt u gaan rijden met een bioptische telescoop (BTS)?
    Vul ja in als u wilt gaan rijden met een bioptische telescoop. Een bioptische telescoop helpt om details op afstand beter te zien.
  3. Wordt of werd u behandeld door een oogarts, voor iets anders dan voor een bril of lenzen?
    Bijvoorbeeld voor het behandelen van staar of het laseren van uw ogen.

Let op! Lees goed de vragen. Een verkeerd aangekruist antwoord kan voor veel extra administratie zorgen.

Bekijk hier de lijst met oogartsen
Verwijzing oogarts
Neem contact met ons op

Wanneer naar de oogarts?

Personen met diabetes mellitus moeten periodiek bij een oogarts langs voor controle. Zij krijgen dus een verwijzing naar de oogarts en een diabetesformulier voor een keuringsarts.

Wanneer u op uw gezondheidsverklaring van CBR een ja heeft aangekruist op een vraag over uw zicht, dan ontvangt u een verwijzing naar een oogarts of krijgt u een aanvullend vragenformulier voor een keurend arts. U kunt een afspraak maken bij uw eigen oogarts (als u deze heeft) of u kunt naar een andere oogarts. Dat is aan u. Het CBR deelt een lijst met oogartsen. Bekijk deze hier.

Of u naar de oogarts moet of dat het formulier ingevuld kan worden door een keuringsarts staat bovenaan het keuringsverslag. Hieronder ziet u een voorbeeld van een formulier voor de oogarts.
Bent u er niet zeker van of u naar de specialist wordt verwezen? U kunt altijd contact opnemen met ons zodat wij met u mee kunnen kijken.

Het kan ook voorkomen dat u nadat u bij de keuringsarts bent geweest een verwijzing van het CBR krijgt naar een oogarts. Dit is na beoordeling van het ingestuurde keuringsverslag. Het CBR heeft dan nog meer informatie nodig om tot een besluit te komen.

Verwijzing naar oogarts

Wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar 0228 – 543 903.

Locaties KeurdokterAlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Nieuws

Keurdokter Blog

2008, 2020

Werken in de vervuilde grond

Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

2020-10-08T15:25:41+01:00
Go to Top