Medische buspas verlengen?

Home/Medische buspas verlengen?
Medische buspas verlengen?2020-07-06T11:04:17+01:00

Moet uw medische buspas worden verlengd?

Per 1 januari 2015 is de medibuspas komen te vervallen. Echter is de vijfjarige keuring voor touringcarchauffeurs nog steeds verplicht.

Een touringcarchauffeur (die valt onder de CAO Besloten Busvervoer) moet in het bezit zijn van een medische buspas. Voorheen bekend als de Medibuspas. De buschauffeur dient namelijk op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige geneeskundige verklaring te kunnen tonen.

Tijdens de medische keuring controleert de arts uw gezichtsvermogen en uw gehoor. Tevens wordt de bloeddruk gemeten en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van glucose. Uiteraard bespreekt de arts ook de algemene gezondheid met u.
Na het onderzoek beslist de arts of uw buspas voor vijf jaar wordt verlengd. Is de uitslag positief dan krijgt u een (nieuwe) pas van ons.

Wat dient u mee te nemen naar de keuring?:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Urine
  • Medicatie die u gebruikt of lijst van de apotheek

Dit is geen rijbewijskeuring. Het is mogelijk om uw rijbewijskeuring CDE te combineren met de medibuspas keuring voor een gereduceerd tarief. Informeer naar de mogelijkheden.


Heeft u vragen over de keuringen of over onze locaties? U kunt altijd contact opnemen via 0228 – 543 903 of mailen naar info@keurdokter.nl 

Locaties van Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een afspraak inplannen?

Bel: 0228 – 543 903

Medische buspas verlengen zodat u weer de weg op kunt
U bent één klik verwijderd van een goede medische keuring.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Aanhef *

Voornaam

Achternaam *

Telefoon *

Email *


Vragen en/of opmerkingen

Nieuws

Meer Nieuws

Keurdokter blog

1407, 2020

Verwijzing oogarts

Ik heb een verwijzing naar de oogarts gekregen Waarneming is belangrijk in het verkeer. Om de weg te vinden maar ook om gevaar aan te zien komen. De overheid heeft hier voor het rijbewijs [...]

Meer Keurdokter blogs

Onze partners