Medische keuring verblijf buitenland

Home/Medische keuring verblijf buitenland
Medische keuring verblijf buitenland2020-09-25T11:16:47+01:00

Click here for the English version.

Lees hier meer over de Fit-to-Fly-verklaring.

Medische verklaring buitenland nodig?

Gaat u voor een langere periode in het buitenland werken of studeren? Weet dan dat veel landen bepaalde eisen stellen aan uw gezondheid. Een ondertekende medische verklaring door een arts kan een verplicht onderdeel zijn van de aanvraagprocedure voor een vergunning.

Keurdokter verricht medische keuringen voor studenten, expats en particulieren die op eigen initiatief voor langere tijd in het buitenland verblijven. Omdat we op de hoogte zijn van de actuele eisen die worden gesteld aan verblijven in het buitenland, kunnen we u daar als geen ander in adviseren en begeleiden.

Per land kunnen de eisen verschillen. Zodra u met ons een afspraak maakt, ontvangt u een overzicht van wat u mee moet nemen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de benodigde formulieren voor u klaar liggen. Voor specifieke vragen weten wij de juiste mensen binnen de ambassade te benaderen. Zo vertrekt u goed voorbereid en met een gerust gevoel naar uw bestemming.

Na uw terugkeer in Nederland kan het verstandig zijn u opnieuw te laten keuren door een arts. Zo kunnen eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig worden vastgesteld en behandeld.

medische verklaring buitenland - Keurdokter

U kunt bij Keurdokter terecht voor uw medische verklaring buitenland. U wordt door een van onze onafhankelijke artsen onderzocht.

Inhoud van de keuring:

 • Meten van de bloeddruk
 • Urine onderzoek: glucose, eiwit, infecties en bloedwaarden
 • Visustest: oogmeting op 5 meter afstand met en zonder bril
 • Cholesterol onderzoek via vingerprikje
 • Bespreken van de anamnese ( gezondheidsgeschiedenis)
 • BMI: lengte/ gewicht

Per land kan het verschillen met wat zij van u willen weten. Dat kan gaan om bijvoorbeeld een extra uitgebreid lichamelijk onderzoek, thorax-foto of om bloedafname waarbij getest wordt op HIV of bijvoorbeeld hepatitis. Dit staat op het keuringsformulier wat u krijgt bij het aanvragen van het visum.

Sommige landen vragen – vanwege het wereldwijde coronavirus – om een zogenaamde ‘Fit-to-Fly’ (FTF)- verklaring. Hierop staat dat de passagier is gezien door een arts en geschikt is om met het vliegtuig te reizen.

Onderdeel van deze FTF- verklaring kan zijn de covid 19 PCR- test. Lees hier meer over de FTF- verklaring.

Na de keuring ontvangt u bij medische geschiktheid een bewijs van goedkeuring.

Als u vragen heeft over medische verklaring buitenland of over de keuringen van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen via ons contactformulier of bellen naar +31 (0) 228 – 543 903.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een Medische keuring verblijf buitenland plannen?

Bel: 0228 – 543 903

U bent één klik verwijderd van een goede Medische keuring verblijf buitenland.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  E-mail *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners