Parachutekeuring

Home/Parachutekeuring
Parachutekeuring2020-06-23T15:07:05+01:00

Gaat u parachutespringen?
Laat u medisch keuren bij Keurdokter

Voor deelname aan een opleiding parachutespringen moet men kunnen aantonen lichamelijk gezond te zijn. Hiervoor is de medische verklaring sportparachutespringen. Tijdens de parachutekeuring vult u samen met de arts een vragenlijst in over uw medische geschiedenis. De arts luistert ook naar het hart en de longen en doet een algemeen lichamelijk onderzoek. Ook kijkt de arts uw oren na in verband met het grote luchtdrukverschil tijdens het springen. Als het allemaal in orde is krijgt u een goedkeuringsbrief mee!

Hieronder leest u de punten waarop u bij een parachutekeuring gecheckt wordt:

 • Afwezigheid van elke lichamelijke of geestelijke ziekte, van elk gebrek of van elke afwijking, die kan leiden tot een plotselinge ongeschiktheid om een parachutesprong naar behoren uit te voeren.
 • Voldoende functie van de vier ledematen, waarbij in het bijzonder moet worden gelet op knie- en enkelgewrichten, alsmede vorm en functie van de wervelkolom en de getraindheid van het bandapparaat en de musculatuur.
 • Normale functie van hart, longen, nieren en zenuwstelsel.
 • Een actieve, acute of chronische pathologische toestand van een of beide ogen of van de adnexae waardoor goed functioneren in zulke mate zou kunnen worden belemmerd, dat de veiligheid tijdens de sprong niet is gewaarborgd, leidt tot ongeschikt verklaring.
 • De aanvrager moet een gezichtsscherpte in de verte hebben van ten minste 6/12 (20/40, 0.5) op elk oog afzonderlijk, met of zonder correctie.
  Indien deze gezichtsscherpte slechts wordt verkregen met behulp van corrigerende lenzen, kan de aanvrager geschikt worden verklaard mits de lenzen worden gedragen tijdens het sportparachutespringen.
 • De kandidaat moet een conversatiespraak, staande op 2,5 meter afstand met de rug naar de onderzoeker, goed verstaan. De tubae eustachii moeten goed doorgankelijk zijn. Stoornissen in het vestibulair apparaat leiden tot ongeschikt verklaring.
 • Het gebit moet in goede staat verkeren. Losse gebitsdelen, al dan niet prothesen, moeten tijdens het springen zijn verwijderd.

Wat moet ik meenemen naar de keuring?

 • Een geldig legitimatiebewijs;
 • Urine (hoeft niet nuchter);
 • Medicatie die u gebruikt of lijst van de apotheek;
 • Bril of lenzen;
 • Formulier ‘Medische verklaring sportparachutespringen’.

Deze ingevulde verklaring is maximaal 2 jaar geldig na datum van goedkeuring.

Als u vragen heeft over de keuringen van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen via 0228 – 543 903.

*Racelicentie keuring in Hoorn, Heerhugowaard, Grootebroek, Texel, Almere en Zaandam

Racelicentie keuring

Direct een keuring voor het parachutespringen plannen?

Bel: 0228 – 543 903

U bent één klik verwijderd van een goede keuring parachutespringen.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  Email *


  Vragen/Opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners