Medische buspas keuring

Home/Keuringen, Nieuws, Rijbewijskeuringen/Medische buspas keuring

Moet uw medische buspas worden verlengd?

Per 1 januari 2015 is de medibuspas komen te vervallen. Echter is de vijfjarige keuring voor touringcarchauffeurs nog steeds verplicht.

Een touringcarchauffeur (die valt onder de CAO Besloten Busvervoer) moet in het bezit zijn van een medische buspas. Voorheen bekend als de Medibuspas. De buschauffeur dient namelijk op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige geneeskundige verklaring te kunnen tonen.

Tijdens de medische keuring controleert de arts uw gezichtsvermogen en uw gehoor. Tevens wordt de bloeddruk gemeten en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van glucose. Uiteraard bespreekt de arts ook de algemene gezondheid met u.
Na het onderzoek beslist de arts of uw buspas voor vijf jaar wordt verlengd. Is de uitslag positief dan krijgt u een (nieuwe) pas van ons.

Wat dient u mee te nemen naar de keuring?:

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Urine
 • Medicatie die u gebruikt of lijst van de apotheek

Dit is geen rijbewijskeuring. Het is mogelijk om uw rijbewijskeuring CDE te combineren met de medibuspas keuring voor een gereduceerd tarief. Informeer naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de keuringen of over onze locaties? U kunt altijd contact opnemen via 0228 – 543 903 of mailen naar info@keurdokter.nl

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Direct een afspraak plannen?

Bel: 0228 – 543 903

Medische buspas verlengen zodat u weer de weg op kunt
U bent één klik verwijderd van een goede keuring voor de medische buspas.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  E-mail *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners

  2020-06-25T12:21:58+01:00