Een betrouwbare coronatest

Home/Een betrouwbare coronatest
Een betrouwbare coronatest2020-09-22T14:21:25+01:00

Gaat u op reis en heeft u bewijs nodig dat u geen coronaklachten heeft?

Steeds meer landen vragen – vanwege het wereldwijde coronavirus – om een zogenaamde ‘Fit-to-Fly’ (FTF)- verklaring. Hierop staat dat de passagier is gezien door een arts en geschikt is om met het vliegtuig te reizen. Vrij van symptomen die kunnen duiden op corona.

Tijdens de afspraak neemt de arts een vragenlijst met u door over uw gezondheid en voert enkele onderzoeken uit. Uw temperatuur wordt bijvoorbeeld gemeten en zo ook uw bloeddruk. Na goedkeuring krijgt u van ons een (Engelse) verklaring mee.

Landen maar ook luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende richtlijnen om in te reizen. Zo kan het zijn dat de verklaring niet ouder dan 72 uur mag zijn bij aanvraag van bijvoorbeeld een visum. Informeer hier zelf naar bij bijvoorbeeld de ambassade van het betreffende land of de Rijksoverheid.

De maatregelen kunnen elk moment veranderen. Zo kan het zijn dat er naast de Fit-to-Fly-verklaring ook een Covid 19 PCR-test verplicht gesteld wordt. Laat u daarom goed informeren door uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of ambassade. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor. Bekijk hier per land wat de maatregelen zijn.

Coronatest

Blijf thuis als u één van deze klachten heeft of als u de afgelopen twee weken één van deze klachten heeft gehad. Maak dan een afspraak op één van de testlocaties van de GGD. Bel 0800 – 1202. Wij van Keurdokter kunnen u in geval van klachten niet helpen.

 • Koorts (38 graden of hoger);
 • Droge hoest;
 • Moeheid;
 • Ophoesten van slijm;
 • Benauwdheid.

Als u vragen heeft over de test of over een van de keuringen van Keurdokter, kunt u altijd contact opnemen via ons contactformulier of kunt u bellen naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Maak hier een afspraak voor een Fit-to-Fly-verklaring

fit-to-fly-verklaring

Bel: 0228 – 543 903

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

  Aanhef *

  Voornaam

  Achternaam *

  Telefoon *

  E-mail *


  Vragen en/of opmerkingen

  Nieuws

  Meer Nieuws

  Keurdokter blog

  2008, 2020

  Werken in de vervuilde grond

  Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

  Meer Keurdokter blogs

  Onze partners