Geneeskundige verklaring touringcarchauffeur

Waarom heb ik als touringcarchauffeur een medische verklaring nodig?

Per 1 januari 2015 is de medibuspas komen te vervallen. Echter is de vijfjarige keuring voor touringcarchauffeurs nog steeds verplicht.
U bent in het bezit van een geldig rijbewijs voor de categorie D of DE. Om personen te vervoeren per bus (> 9 personen) bent u verplicht om bij controle een geldige geneeskundige verklaring te kunnen tonen. Hoe zit dat precies met de medibuspas?

Direct een afspraak plannen?

Bel: 0228 – 543 903

Medibuspas nodig
U bent één klik verwijderd van een goede keuring voor de medische buspas.

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Geneeskundige verklaring buschauffeur

Een touringcarchauffeur (die valt onder de CAO Besloten Busvervoer) moet in het bezit zijn van een geneeskundige verklaring. Voorheen bekend als de Medibuspas. De buschauffeur dient namelijk op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige geneeskundige verklaring te kunnen tonen. Hoewel de medibuspas officieel in 2015 is komen te vervallen, de naam voor deze geneeskundige verklaring wordt nog steeds gebruikt.

Elke beroepschauffeur moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor de categorie C(E) of D(E). Dit gaat allemaal via het CBR. U vult dan een gezondheidsverklaring in en gaat voor een medische keuring naar een arbo-arts/bedrijfsarts.
Dit is voldoende zou u denken, maar een medibuspas staat hier los van. Ook voor de ‘geneeskundige verklaring buschauffeur’ heeft u een apart bewijs nodig van de arts. Deze heeft doorgaans een geldigheid van 5 jaar.

Medische keuring

Tijdens de medische keuring controleert de arts uw gezichtsvermogen en uw gehoor. Tevens wordt de bloeddruk gemeten en wordt de urine onderzocht op de aanwezigheid van glucose. Uiteraard bespreekt de arts ook de algemene gezondheid met u.
Na het onderzoek beslist de arts of uw buspas voor vijf jaar wordt verlengd. Is de uitslag positief dan krijgt u een (nieuwe) pas van ons.

Wat dient u mee te nemen naar de keuring?:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Urine
  • Medicatie die u gebruikt of lijst van de apotheek

Het is mogelijk om uw rijbewijskeuring CDE te combineren met de medibuspas keuring voor een gereduceerd tarief. Voordeel is dat de geldigheidsdatum van de geneeskundige verklaring en het rijbewijs gelijklopen. Informeer naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de keuringen of over onze locaties? U kunt altijd contact opnemen via 0228 – 543 903 of mailen naar info@keurdokter.nl

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Keuringen Keurdokter

Nieuws

Meer Nieuws

Keurdokter blog

Meer Keurdokter blogs

2024-03-28T12:14:40+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant