CBR maakt nieuwe tarieven bekend

Home/Nieuws/CBR maakt nieuwe tarieven bekend

Nieuwe tarieven bekend

Net als veel organisaties in Nederland wordt ook het CBR geraakt door het coronavirus. Zij maken nu de nieuwe tarieven voor 2021 bekend. De prijzen vallen gemiddeld 5,8% hoger uit dan in 2020. Deze prijsstijging wijt het CBR aan een aantal redenen.

Tarieven 2021

De tarieven bij het CBR stijgen dit jaar met gemiddeld 5,8%. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de coronapandemie, de toegenomen kosten voor inkoop, sociale lasten en pensioenen en op het gebied IT en huisvesting was verbetering nodig. Aldus het CBR.

De gezondheidsverklaring gaat in 2021 € 39,30 kosten. Wanneer u de gezondheidsverklaring per post door het CBR naar u toe laat sturen dan kost dit €10,50 extra.

Klik hier om alle tarieven van het CBR te bekijken voor 2021.

De gezondheidsverklaring koopt u bij het CBR. Dit kan zijn een papieren versie bij het gemeentehuis of dit kan digitaal via mijncbr.nl en deze betaalt u via iDEAL.

Achterstand

Dat het CBR kampt met achterstand was al langer bekend. De tussenkomst van het coronavirus heeft hierbij niet geholpen om die achterstanden in te lopen. Mensen beginnen nu eerder met het invullen van hun gezondheidsverklaring waardoor de stapel hoger wordt. Met name senioren van 75 of ouder moeten vaker langer wachten omdat de procedure langer is omdat zij een medische keuring nodig hebben en specialisten niet beschikbaar zijn.
In 2019 heeft het CBR zich gericht op de automatisering. Het verwerkingsproces wordt volledig geautomatiseerd en de informatie-uitwisseling tussen het CBR en de artsen vindt steeds vaker digitaal plaats waardoor het proces versnelt. De aanvragen hoeft minder lang te wachten op de medische beoordeling en kan eerder naar het gemeentehuis om het rijbewijs te verlengen. Het CBR denkt met het einde van 2020 de zaken weer op orde te hebben.

Coulance regeling

Om chauffeurs tegemoet te komen heeft de Europese Commissie ingestemd met een verzoek van Nederland om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw te verlengen.
Dus alle Nederlandse rijbewijzen en de code 95 die in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 zijn verlopen worden met negen maanden verlengd. Lees hier meer over deze coulance regeling.

Bron: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)

Hebt u een gezondheidsverklaring nodig? Klik hier voor uitleg!

Wilt u gelijk een afspraak maken voor een rijbewijskeuring of wilt u een afspraak maken voor één van onze andere medische keuringen?  Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in. Wij staan u graag te woord!

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Euro biljetten
Maak direct een afspraak

Nieuws

Keurdokter Blog

2008, 2020

Werken in de vervuilde grond

Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

2020-10-15T14:16:28+01:00
Go to Top