Welke goede voornemens heeft u voor 2020?

Home/Blog/Welke goede voornemens heeft u voor 2020?

Gezond het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar is begonnen. Vaak de tijd van goede voornemens. We hebben massaal de sportlegging weer uit de kast getrokken en staan met zijn allen te zweten op de loopband bij de sportschool. In de boekhandel liggen tafels vol met afslankboeken en curieuze sapdiëten. Maar zijn die voornemens wel haalbaar?

Met stip op 1 van de lijst met goede voornemens staat gezonder eten en meer bewegen. Uit onderzoek blijkt dat 82% van de mensen denkt het hele jaar hun goede voornemens vol te kunnen houden. Helaas blijkt dat maar 25% van de mensen met voornemens dit tot december volhoudt. (bron: Quest)

De lijst wordt verder aangevoerd door:
– Stoppen met roken |
– Minderen met alcohol |
Ontstressen |
– Meer tijd offline |
– Nieuwe dingen leren |
– Meer genieten |

Mede door de media-aandacht van Greta Thunberg (een jonge zweedse klimaatactiviste) denken we met zijn allen ook steeds meer aan onze planeet. Onze gezonde lifestyle wordt milieuvriendelijker en we proberen minder plastic te gebruiken en afval te produceren.

Volhouden

Maar waarom ons leven in januari zo drastisch omgooien? Dit kan natuurlijk het hele jaar door.
En waarom is het zo lastig om deze een langere periode vol te houden? Belangrijk is om het doel niet te groot te maken en het concreet te verwoorden, aldus de experts van Samen Gezond. Dus in plaats van ‘Ik wil tien kilo afvallen’, ‘Als er een trap is dan neem ik de trap en niet de lift’. Ook stellen zij dat teveel veranderingen tegelijk doorvoeren niet effectief is. Begin rustig aan door het tussendoortje van koek te vervangen voor een appel. U hoeft echt niet de hele dag wortels te knagen om uw doelen te behalen.

Begin klein door bijvoorbeeld buiten een wandeling te maken. Lees hier enkele voordelen van wandelen in de winter.

Hoe gezond bent u? Wilt u een afspraak maken met Keurdokter voor een keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2020-01-09T08:52:28+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant