6 redenen waarom wandelen in de winter zo gezond is

6 redenen waarom wandelen in de winter zo gezond is

Duikt u ‘s winters ook liever onder een dekentje met een glas hete thee om een serie te gaan kijken? Dat snappen wij helemaal. Toch zijn er 6 redenen waarom wandelen in de winterse kou hartstikke gezond is.

1. Goed voor de hart en bloedvaten
Over het algemeen is beweging natuurlijk goed maar als u in de winter lange tijd stil zit kunt u het soms behoorlijk koud krijgen. Tijdens het wandelen gaat de hartslag omhoog en komt de bloeddoorstroming op gang. Hierdoor stijgt uw lichaamstemperatuur en worden uw koude handen en voeten weer lekker warm.

2. Goed voor uw botten of spieren
Bent u in de winter weinig buiten? Dan is het beste moment om naar buiten te gaan als de zon schijnt. De vitamine D die u dan opdoet tijdens de wandeling zorgt namelijk voor versterking van de botten en helpt het risico verlagen op osteoporose of botontkalking.

3. Goed voor de lijn
U hoeft natuurlijk niet altijd maar in de sportschool te staan om af te vallen. Als u namelijk elke dag zo’n 5 km stevig door wandelt verbrandt u al zo’n 240 calorieën. Bovendien wordt de kans op obesitas zo’n 50% minder als u dagelijks een uurtje beweegt.

4. Diabetes
Dagelijks een wandeling maken verlaagt het risico met 29% op diabetes type 2. Een dagelijkse wandeling helpt ook bij het verminderen van nare lichamelijke gevolgen als u al diabetes heeft zoals hart- en vaatziekten.

5. Goed voor de nachtrust
Door beweging wordt uw lichaam moe dus u slaapt beter, zo simpel is het natuurlijk. Maar er zijn meerdere positieve punten. Als u regelmatig wandelt komt de spijsvertering meer op gang, dit zorgt ervoor dat uw darmen ‘s nachts rustiger zijn.  Ook kan het een fijne manier zijn om uw hoofd leeg te maken waardoor u ‘s nachts minder ligt te piekeren en dus lekkerder/sneller slaapt!

6. Humeur
In de winter is de kans op depressie en angststoornissen een stuk groter dan in de zomer. Dit komt door een gebrek aan vitamine D en gelukshormonen die we via de zon binnen krijgen. Zorg er daarom voor om zoveel mogelijk dag- en zonlicht binnen te krijgen door bijvoorbeeld regelmatig een wandeling te maken.

Wilt u een afspraak maken met Keurdokter voor een keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Bron: Gezondheidsnet

Nieuws

Keurdokter Blog

2021-04-20T13:46:36+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant