Medische keuring

Home/Blog/Medische keuring

Medische keuring

Wanneer heb ik een medische keuring nodig?

Tegenwoordig zijn er heel veel organisaties of bedrijven die om een medische keuring vragen. Zij willen dan weten of u gezond bent om bepaalde werkzaamheden te kunnen uitvoeren of willen uitsluiten dat u bepaalde ziektes niet heeft of ooit hebt gehad.

Een voorbeeld is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Iedereen die een groot rijbewijs heeft, 75 jaar wordt of een medische reden heeft moet medisch gekeurd worden. Het CBR wil zo zeker weten dat iedereen medisch in staat is om de weg op te gaan.

Door wie wordt de keuring uitgevoerd?

De medische keuringen worden uitgevoerd door een team van BIG-geregistreerde artsen en doktersassistenten. Dit team voert alle keuringen uit volgens wet- en regelgeving en protocollen die zijn opgesteld. Er kan ook altijd contact worden opgenomen als u hier vragen over hebt.

Onze keuringsarts en doktersassistenten hebben geheimhoudingsplicht. Uw medische gegevens zullen dan ook nooit aan derden worden geven zonder uw toestemming.

Waar kan ik een keuring laten uitvoeren?

U kunt een medische keuring laten uitvoeren op één van onze 6 locaties.

Wij kunnen ook bij bedrijven op locatie komen. Vaak komen wij op locatie bij bedrijven voor Bodemsanerings- of asbestsaneringskeuringen, een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) of rijbewijskeuringen.

Voor welke medische keuringen kan ik bij Keurdokter terecht?

Een medische keuring kan bestaan uit een eenvoudig onderzoek door een arts, maar ook uit zeer uitgebreide onderzoeken. Voorbeelden van uitgebreide onderzoeken zijn bloedanalyses, vragenlijsten, drugstesten, een hartfilmpje tot zelfs in sommige gevallen een longfoto. Een keuring kan ook bestaan uit mondelinge vragen en vragenformulieren. Elke keuring is ook anders, elke organisatie of elk bedrijf stelt weer andere eisen, informeer dus van te voren goed wat uw bedrijf of organisatie wil.

Wilt u een afspraak maken met Keurdokter voor een keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel, Vianen & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2021-04-20T14:20:30+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant