Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring?

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring?

Als u 75 wordt of als u een ‘groot’ rijbewijs in bezit heeft, dient u elke 5 jaar medisch gekeurd te worden. Ook kan het voorkomen dat er medische redenen zijn waardoor u medisch gekeurd moet worden.

Bij een rijbewijs keuring dient u een leeg keuringsverslag mee te nemen naar de keuring. Dit zijn formulieren waarop de arts zijn bevindingen opschrijft.
Er zijn 2 manieren om aan de gezondheidsverklaring te komen.

Heeft u een ZD-code? Keurdokter werkt al sinds december 2018 met dit systeem! 

Optie 1: Per post

Om het keuringsverslag te verkrijgen dient u eerst de gezondheidsverklaring op te halen bij het gemeentehuis (hoeft niet uw eigen gemeente te zijn).

Deze gezondheidsverklaring vult u in en dient u op te sturen naar het CBR. Het formulier wordt dan eerst beoordeeld door het CBR en u krijgt de juiste keuringsformulieren terug gestuurd (dit heet het Keuringsverslag). Zodra u deze formulieren weer retour heeft van het CBR, maakt u een afspraak bij Keurdokter. De keuringsarts vult het lege keuringsverslag in, doet een aantal testen en bespreekt uw gezondheid. Vervolgens krijgt u de papieren mee terug en kunnen deze op de post gedaan worden naar het CBR.

LET OP: niet ieder gemeentehuis verkoopt de gezondheidsverklaring! Weet u niet zeker of uw gemeentehuis de gezondheidsverklaring verkoopt? Neem dan van te voren contact op met de gemeente van uw keuze.

Optie 2: Digitaal

U kunt ook alles online regelen. U logt in op Mijn CBR met uw DigiD met sms-code. U vult de gezondheidsverklaring in en een CBR adviseur beoordeelt dit. Vervolgens zet het CBR een keuringsverslag klaar in uw persoonlijke mailbox. U kunt nu een afspraak maken bij Keurdokter. Voor de medische keuring dient u het lege keuringsverslag van het CBR uit te printen en mee te nemen naar de keuring. Na de keuring krijgt u de formuleren weer mee zodat deze opgestuurd kunnen worden naar het CBR.
Klik hier voor een  uitgebreide uitleg om online aan een keuringsverslag te komen!
* Sinds 20 november 2018 kunt u hier ook een code bij krijgen (dit heet een ZD-code). Met deze code kan onze arts zijn bevindingen direct online invullen. Zodra dit ingevuld is door de keuringsarts wordt het direct online doorgestuurd naar het CBR. Klik hier voor meer informatie over de ZD-code.

(Nog) geen DigiD met sms-functie? U kunt deze aanvragen op www.digid.nl. Binnen 3 werkdagen ontvangt u via de post de activeringscode.

Uiteindelijk krijgt u van het CBR de einduitslag. Met de goedkeuring en een pasfoto gaat u naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

De gezondheidsverklaring kunt u bij het CBR ook telefonisch aanvragen en via de post laten opsturen naar uw huisadres, dit kost echter wel €10,- extra.

Heeft u vragen over de gezondheidsverklaring of wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel, Vianen & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2021-04-20T09:16:23+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant