Goed voorbereid naar de medische keuring

Home/Blog/Goed voorbereid naar de medische keuring

Praktische tips van de keuringsarts

U heeft een afspraak gemaakt bij Keurdokter voor een medische keuring op één van onze locaties. Na het maken van de afspraak krijgt u van ons een bevestigingsmail. Niet ontvangen? Het kan zijn dat hij in de spam-box terecht is gekomen. In deze mail staat alle belangrijke informatie die u moet weten.

Het belangrijkste zijn uiteraard de datum, de tijd en de locatie waar de keuring plaatsvindt. Weet u niet precies waar het is? Druk op Plan hier uw route in de mail. U komt nu op de pagina van Google Maps. Vul nu uw eigen locatie in en u ziet precies hoe u er komt en hoelang u erover doet om te arriveren.

Bloeddruk meten
Maak direct een afspraak

Meenemen naar de keuring

U bent op de juiste plaats en mooi op tijd aanwezig voor de medische keuring. Dat is uiteraard het belangrijkste.

Om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen zijn er enkele dingen die u moet meenemen naar de medische keuring.

  • Een beetje urine (hoeft niet nuchter);
  • Een geldig legitimatiebewijs;
  • Eventuele medicijnen die u gebruikt of een uitdraai van de apotheek;
  • Eventueel een bril/lenzen als u die draagt;
  • In het geval van:

Zonder papieren kan de keuring helaas niet doorgaan. Gevolg is dat het langer duurt voordat u de papieren kunt opsturen en er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden. Voorkomen is beter dan genezen dus zorg dat u alles meeneemt.

Tijdens de keuring

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer. Vervolgens komt de keuringsarts u ophalen om mee te gaan naar de onderzoekskamer.
Als u zenuwachtig bent voor de keuring dan kunt u dit gerust tegen de arts zeggen. Graag zelfs. Anders krijgt de arts wellicht een verkeerd beeld van u. Als er een specifieke reden is waarom u nerveus bent, dan is dit juist belangrijk om vooraf te melden.

Wanneer u dat prettiger vindt, dan kunt u ook iemand meenemen naar de keuring. Twee weten namelijk meer dan één. Spreek vooraf met elkaar af dat deze persoon niet het gesprek overneemt.

De arts neemt met u de vragenlijst door. Dit is om een goed beeld te krijgen van uw huidige medische situatie als uw medische voorgeschiedenis. Daarna doet de arts – afhankelijk van het soort keuring – enkele onderzoeken. Dit is bijvoorbeeld het controleren van de ogen, het meten van de bloeddruk en het onderzoeken van de urine op de aanwezigheid van glucose.

Na de keuring

De resultaten van de keuring krijgt u gelijk mee naar huis.
Mocht de arts constateren dat bijvoorbeeld uw bloeddruk aan de hoge kant is dan verwijst de keuringsarts van Keurdokter u eerst naar uw huisarts.
In het zelfde geval met uw ogen. U wordt doorverwezen naar de opticien en u komt met uw nieuwe bril (kosteloos) terug bij Keurdokter.

Bij een rijbewijskeuring kan de arts met de persoonlijke ZD-code uw ingevulde keuringsverslag gelijk digitaal doorsturen naar het CBR. Van het CBR krijgt u vervolgens een ontvangstbevestiging. Via ‘Mijn CBR’ kunt u precies de status zien van uw aanvraag.

Afspraak annuleren

Uiteraard kan het gebeuren dat u de afspraak moet annuleren of een ander moment beter uitkomt en zodoende de afspraak wilt verzetten. U kunt de afspraak per mail, via info@keurdokter.nl tot 24 uur voor de afspraak, gratis annuleren. Daarna zijn wij genoodzaakt 70% van het tarief in rekening te brengen. Tijdens kantooruren kunt u ook telefonisch de afspraak annuleren of verzetten.

Op iedere afspraak zijn onze voorwaarden van toepassing lees ze bij: algemene voorwaarden.

Wilt u meer informatie over een keuring of wilt u een afspraak maken met Keurdokter? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2008, 2020

Werken in de vervuilde grond

Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

2020-05-25T14:16:30+01:00
Go to Top