Vertragingen CBR blijven aan

Home/Nieuws/Vertragingen CBR blijven aan

Chaos – Achterstand bij het CBR nog niet weggewerkt

“Wanorde CBR raakt oudere: ‘Vakantie afgezegd’.”  – Telegraaf

“Door het CBR loopt onze heimweetrip naar Frankrijk helemaal in de soep”  – Algemeen Dagblad

“85.000 Senioren mogen niet meer met de auto naar het buitenland: ‘Dit is leeftijds- én regio-discriminatie’”

– BN De Stem –

In een eerder bericht (lees hier) hebben we er al aandacht aan besteed. Helaas zijn deze problemen nog steeds actueel. Als het 75+ rijbewijs verloopt, wordt hij per 1 december 2019 maximaal tot één jaar verlengd. Dit betekent dat u door mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Een 75 plusser moet voordat het rijbewijs verloopt een gezondheidsverklaring hebben ingestuurd naar het CBR;
  • Met het verlopen rijbewijs mogen bestuurders wel doorrijden in Nederland maar niet in het buitenland. Daar is het rijbewijs niet geldig.
  • 75-Plussers van wie het rijbewijs om medische redenen korter dan 5 jaar geldig is, vallen buiten de regeling.

Op het rijbewijs staat mogelijk nog wel een ongeldige datum. Mocht u worden aangehouden dan kunnen instanties in het Rijbewijsregister zien dat u onder de tijdelijke regeling valt. In het buitenland kunnen ze dit niet zien.

auto - ouderen - rijbewijs 75 - cbr - Keurdokter

Bel 0228 – 543 903

Of maak direct een afspraak

Hulp aan gedupeerden

De consumentenbond gaat gedupeerde bestuurders helpen om een schadevergoeding te krijgen van Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Ruim 85.000 automobilisten konden het afgelopen jaar niet de weg op door de chaos bij het CBR. Sommigen moesten tot een half jaar wachten totdat ze enig bericht kregen.
Met de caravan genieten aan de cote d’azur? Mooi niet. Ouderen moeten hun vakantieplannen naar het buitenland aanpassen omdat hier het verlopen rijbewijs niet geldig is. Ook in de grensgebieden van Nederland is het voor sommige bestuurders oppassen geblazen. Even goedkoop tanken of boodschappen doen kan ze duur komen te staan.

Consumenten die extra kosten moesten maken, kunnen van het CBR een vergoeding krijgen. Op de website van het CBR staat een lijst met kosten die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat dan met name over kosten voor spoedaanvraag van het rijbewijs bij de gemeente en bijvoorbeeld reiskosten. De lijst is volgens de Consumentenbond te summier. Consumenten die volgens het CBR niet in aanmerking komen voor een vergoeding of waarbij het bedrag lager uitvalt dan gedacht, kunnen een compensatieverzoek opstellen.

Klik hier om u gratis aan te melden voor de CBR-claim.

De Consumentenbond treedt vervolgens op als bemiddelaar en legt de compensatieverzoeken voor aan het CBR. (Bron: Consumentenbond.nl)

Wilt u meer informatie over een bepaalde keuring? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Nieuws

Keurdokter Blog

2020-02-28T16:49:29+01:00
Go to Top