Vaker de eigen bloeddruk meten

Home/Nieuws/Vaker de eigen bloeddruk meten

Hartstichting; Hoe vaak meet u uw bloeddruk?

De Hartstichting roept op om één keer per jaar de bloeddruk te meten. “Met name vanaf het 40ste levensjaar is de kans op een hoge bloeddruk groter. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen”, aldus David Smeekes – arts bij de Hartstichting. “Een hoge bloeddruk tast de conditie van de bloedvaten aan, waardoor het risico op bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte stijgt.”

De Hartstichting is daarom begonnen met een campagne om mensen bewust te maken en vaker hun bloeddruk (laten) meten. In het bijzonder mannen. Zo hebben zij onderzocht dat in de leeftijdscategorie van 40 – 60 jaar maar liefst 1 op de 3 mannen een hoge bloeddruk heeft. Dit terwijl maar 56% van deze groep zijn eigen bloeddruk heeft laten meten. Een hoge bloeddruk wordt ook wel een stille aandoening genoemd omdat het vaak niet merkbaar is.

Bloeddrukmeter
Neem contact met ons op

Bel 0228 – 543 903

“Een kwart van de sterfte aan hartziektes en
een derde van de sterfte aan beroertes in Nederland wordt veroorzaakt door een hoge bloeddruk”
-Hartstichting-

Medische keuring

Wanneer u bij Keurdokter komt voor een medische keuring dan wordt standaard de bloeddruk gemeten. Dit geldt voor alle keuringen; of u nu komt voor een rijbewijskeuring, een keuring voor verlenging van de taxipas, een sportkeuring of voor werken in de vervuilde grond.

Wat u kunt doen om bloeddruk te verlagen:

  • Gezond eten
  • Minder zout
  • Afvallen
  • Bewegen

Lees hier meer informatie over wat bloeddruk inhoudt en het verschil tussen lage- en hoge bloeddruk.

Wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar 0228 – 543 903.

Locaties KeurdokterAlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Nieuws

Keurdokter Blog

2008, 2020

Werken in de vervuilde grond

Bodemsaneringskeuring Een bodemsaneringskeuring wordt bij Keurdokter uitgevoerd volgens de laatste publicatie van CROW 400. Deze keuring betreft alle medewerkers die in verontreinigde grond, bodem of water werkzaam zijn. Deze werkzaamheden kunnen mogelijk gezondheidsrisico's opleveren. [...]

2020-09-29T13:10:36+01:00
Go to Top