Medische keuring verzekering

Medische keuring verzekering

Waarom moet ik een medische keuring ondergaan?

Het doel van een medische keuring voor de verzekering is om een goede inschatting te maken van het risico dat u overlijdt of arbeidsongeschikt raakt. Deze inschatting wordt gemaakt door de medisch adviseur bij uw verzekeringsmaatschappij. Dit wordt beoordeeld op basis van de informatie die u heeft ingevuld in de gezondheidsverklaring. Soms is deze informatie niet voldoende en zal de medisch adviseur u vragen om een medische keuring te ondergaan. De keuring is een onderdeel van de acceptatieronde. En dat betekent dat de verzekeraar u alleen kan accepteren als u de medische keuring ondergaat.

Waar word ik op gekeurd?

De medische keuring voor verzekering verschilt per maatschappij. Op basis van wat u heeft ingevuld op de gezondheidsverklaring bepaalt de medisch adviseur welke extra informatie nodig is. Ook maakt het bedrag uit waarvoor u verzekerd wilt worden. Hoe hoger het bedrag, des te uitgebreider de medische keuring is. De kosten voor de verzekeringskeuring worden voldaan door de verzekeringsmaatschappij die de keuring aanvraagt. Voor u is het gratis.

Wat gebeurt er met mijn medische gegevens?

De gegevens die door onze arts zijn ingevuld op de papieren, sturen wij op naar de betreffende verzekeringsmaatschappij. De medisch adviseur bepaalt uiteindelijk of u wel of niet, of eventueel met een beperking verzekerd kunt worden.

Hebt u vragen over de gezondheidsverklaring of wilt u een afspraak maken voor een medische keuring? Bel dan naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in.

Locaties Keurdokter:AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam

Nieuws

Keurdokter Blog

2019-08-19T13:00:52+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant