Geldigheid van alle EU-rijbewijzen met 7 maanden verlengd

Home/Nieuws/Geldigheid van alle EU-rijbewijzen met 7 maanden verlengd

Coulance regeling CBR verder verlengd

Verdere verlenging

16 Maart 2020 vergeten we met zijn allen niet snel meer. Vanaf die dag ging (bijna) alles op slot. De zorg en het gemeentehuis waren slecht bereikbaar. Hierdoor werd het verlengen van het rijbewijs bemoeilijkt.
Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) schreef in april al een brief aan de Tweede kamer met het verzoek om de geldigheid van het rijbewijs te verlengen van mensen waarvan het roze pasje verloopt in de periode tussen 16 maart en 1 juni. Deze maatregelen zijn nu dus verlengd.

Vrouw achter stuur
Of neem contact met ons op

Zeven maanden uitstel

Door de maatregelen tegen het coronavirus, kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. De Europese Commissie heeft daarom besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen. Dit is gerekend vanaf de datum dat uw rijbewijs verloopt. Dus stel uw rijbewijs is geldig tot 12 juli 2020, dan mag u met dit rijbewijs blijven rijden tot 12 februari 2021.

Iedereen kan met een verlopen rijbewijs blijven rijden binnen Europa. Dus ook de bestuurders die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening een rijbewijs voor maar één of drie jaar hebben gekregen. Wel roept de minister deze mensen op om goed na te denken over of het in sommige gevallen verstandig is om de weg op te gaan zonder medisch gekeurd te zijn.

De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of zijn geschorst. Bijvoorbeeld door verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.

75+ Rijbewijs

Ook bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben, kunnen door dit Europese besluit nu met de auto of camper naar het buitenland. Dit geldt voor mensen waarvan het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 31 augustus 2020 verlopen is of verloopt.

Medische keuring

Bij het CBR is er eind april 65% van de normale instroom aan keuringsrapporten en medische rapportages binnengekomen. Vanaf begin mei is het verbod op contactberoepen opgeheven en zijn de keuringsmogelijkheden weer verhoogd.
Bij Keurdokter kunt u weer op alle locaties terecht voor een medische keuring voor het rijbewijs. Hierin volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Veiligheid staat hierbij voorop.

Wilt u meer informatie over de medische keuring voor het rijbewijs of een andere keuring? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHeerhugowaardHoorn, Texel & Zaandam.

Nieuws

Keurdokter Blog

2020-07-27T13:26:22+01:00
Go to Top