Eigenverklaring wordt Gezondheidsverklaring

Eigenverklaring wordt Gezondheidsverklaring:

Vanaf 1 november 2017 geeft het CBR de Eigen verklaring een nieuwe naam: Gezondheidsverklaring. Het CBR geeft aan dat de naam wijzigt op aangeven van klanten. Mensen vinden de term ‘gezondheidsverklaring’ duidelijker. Deze term geeft beter aan wat het is: een formulier met vragen over je gezondheid.

De naam wordt geleidelijk doorgevoerd geeft het CBR aan. De papieren die u nog in huis heeft blijven geldig. Beide begrippen kunt u nu nog gebruiken en blijven beide geldig.

Wat is een gezondheidsverklaring?

Met deze verklaring geven kandidaten informatie over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het CBR kan zo bepalen of iemand rijgeschikt is en of er nog een aanvullende verklaring of oordeel nodig is van een arts. De gezondheidsverklaring is er ook voor bestuurders met een vrachtwagen of bus rijbewijs. Zij dienen medisch gekeurd te worden voor het rijbewijs.

Nog een wijziging:

Per 1 november 2017 mogen rijopleiders geen verklaring van hun kandidaten inleveren bij het CBR. Dit omdat het om privacy gevoelige informatie gaat. Vanaf 1 november moet iedereen dus zelf zijn/haar eigen verklaring invullen.

Later dit jaar wordt ook een nieuwe vragenlijst geïntroduceerd deze is in het begin alleen verkrijgbaar via mijn.cbr.nl . De vragen zullen duidelijker gemaakt worden en in een logischer volgorde gesteld worden. Deze vragen sluiten voor het CBR ook beter aan op de kennis die het CBR nodig heeft om te oordelen over de rijgeschiktheid van een kandidaat.

In het eerste kwartaal van 2018 wordt een vergelijkbare nieuwe vragenset geïntroduceerd voor de 75 plussers en de houders van het groot rijbewijs.

De nieuwe vragenlijsten komen in 2018 ook op papier beschikbaar voor de klanten die de verklaring bij voorkeur op deze manier indienen.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op CBR.nl

Wilt u meer informatie over de gezondheidsverklaring? Vul dan ons contactformulier in of bel naar: 0228 – 543 903.

Locaties Keurdokter: AmsterdamAlmereGrootebroekHoornHeerhugowaard & Texel.

Nieuws

Keurdokter Blog

2018-10-08T13:18:19+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant