Betaal niet onnodig teveel voor uw rijbewijsverlenging

Op het internet zijn er veel websites die mensen proberen op te lichten. Helaas bestaan er ook valse websites van het CBR.
Toch zijn er enkele punten waarop u kunt letten voordat u ergens een gezondheidsverklaring koopt of een afspraak maakt voor een rijbewijskeuring. Wees vooral alert op de websites waar ze om uw persoonsgegevens vragen of wanneer ze u vragen vooraf te betalen.

Hoe weet ik of de website vals is?

Om een rijbewijs (B 75+ of CDE) te verlengen dient de bestuurder een gezondheidsverklaring in te vullen bij het CBR. Dit kan alleen via de website van het CBR door in te loggen met DigiD. Toch zijn er malafide webshops in omloop die u doen geloven dat u deze gezondheidsverklaring koopt bij het CBR. Vervolgens hoort u niks meer of u wordt na betaling doorverwezen naar de echte CBR website.

Tegenwoordig is het steeds lastiger om te zien of een website betrouwbaar is of niet. Hieronder enkele tips waarop u kunt letten:

  • Controleer of de website een beveiligingscertificaat heeft. Dit is te zien aan het slotje links in de adresbalk.
  • Laat u niet misleiden door het uiterlijk van de website. Oplichters worden steeds gehaaider in het bouwen van een mooie website.
  • Check of de website staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en of het btw-nummer te vinden is.
  • Hoe zijn de teksten opgebouwd? Als er overduidelijke typefouten in de tekst staan en de zinsopbouw niet klopt dan is de kans groot dat er iets niet klopt.
  • Zijn er contact mogelijkheden? Is er een fysiek hoofdkantoor en wordt de telefoon beantwoord?
  • Moet u online afrekenen? Wees dan extra alert naar wat voor rekeningnummer u dit moet overmaken.
  • Vragen ze om uw persoonsgegevens of een kopie van uw paspoort o.i.d? Geef deze nooit zomaar aan derden. Deze kunnen in verkeerde handen vallen of zelfs worden doorverkocht.

Twijfelt u of een website betrouwbaar is? Check het hier: Fraudehelpdesk

Slachtoffer van phishing

Phising is de verzamelnaam voor alle digitale activiteiten waarmee criminelen proberen persoonlijke informatie te ontfutselen. Met deze informatie kan fraude met internetbankieren, pinpassen, creditcards of identiteitsfraude worden gepleegd.

Televisieprogramma’s als Radar, Opgelicht?! en Kassa besteden er regelmatig aandacht aan: phishing. Een veelgehoorde zin van de slachtoffers is ‘Hoe heb ik daar nou in kunnen trappen?‘. Criminelen gebruiken trucs om u af te te leiden en u dingen te laten doen die u normaal nooit zou doen.

Wees daarom altijd online alert!

Lees hier het nieuwsbericht van het CBR hierover.

In het filmpje hieronder ziet u hoe u de gezondheidsverklaring bij het CBR in kunt vullen.

Één vast tarief voor rijbewijskeuringen

U betaalt bij Keurdokter 1 tarief voor een rijbewijskeuring. Dit is ongeacht hoeveel verwijzingen (ZD-codes) u heeft en ook wanneer u na de keuring nog aanvullende formulieren krijgt (mits deze is gericht aan een keurend arts) dan mag u kosteloos bij Keurdokter terugkomen.

Let op: Sommige keuringsinstanties rekenen een x-bedrag voor elke ZD-code. Het advertentiebedrag lijkt daarom goedkoop, maar wanneer u meerdere formulieren heeft dan kunnen de kosten aardig oplopen. 

Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld bij het CBR en een verwijsbrief voor keurend arts teruggekregen? Maak een afspraak bij Keurdokter.
Dit kan door te bellen naar 0228 – 543 903 of vul ons contactformulier in. Wij staan u graag te woord!

Locaties Keurdokter: AlmereGrootebroekHoornHeerhugowaard, Texel en Zaandam.

Blog

  • FAQrijbewijskeuringen

3 vragen rondom rijbewijskeuringen

Veelgestelde vragen over Rijbewijskeuringen Moet u binnenkort medisch gekeurd worden voor uw rijbewijs? We delen een aantal veel gestelde vragen met u! Een rijbewijs keuring, wanneer moet dat? Als u een groot rijbewijs heeft [...]

  • Declaration of Health China Medische Keuring

Declaration of Health China

Working or Studying in China If you are going to China for work or studies, a medical examination often a mandatory part of the visa application. The requirements for the medical examination may vary [...]

  • Declaration of Health China Medische Keuring

Medische keuring China

Read this blog in English, click here Werken of Studeren in China Als u binnenkort gaat studeren of werken in China, weet dan dat een medische keuring vaak een verplicht onderdeel is van [...]

Nieuws