Heeft u Code 95 al geregeld?

Home/Blog, Nieuws/Heeft u Code 95 al geregeld?

Code 95 in het kort

Het CBR legt in het kort uit wat code 95 is: “Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.”
Het is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.
Voor meer gedetailleerde informatie over code 95 kunt u de website van het CBR raadplegen: CBR.nl

Hebt u de punten voor code 95 al binnen, maar uw rijbewijs nog niet vernieuwd?

Naast de nascholing, moet u zich ook eens in de vijf jaar medisch laten onderzoeken, middels een groot rijbewijskeuring. Het is dus handig om dit te combineren. Zo hoeft u maar 1x per 5 jaar uw rijbewijs te laten vernieuwen in verband met code 95 én op medisch gebied. De medische keuring kunt u snel en gemakkelijk regelen bij Keurdokter. Keurdokter is namelijk al jaren specialist in groot rijbewijskeuringen. Wij doen dit immers al voor veel transportbedrijven in Noord-Holland en omgeving. U kunt te allen tijde snel bij ons terecht. Wij zorgen voor persoonlijk advies en begeleiding zodat de chauffeurs zonder gedoe weer snel aan de bak kunnen.

Let op: code 95 is sinds september 2016 verplicht voor het Groot rijbewijs!

Wacht dus niet te lang en maak zo snel mogelijk een afspraak indien u dit nog niet heeft gedaan.

Mocht u nog vragen hebben omtrent dit onderwerp of wilt u nog meer informatie? Neem dan even contact op met Keurdokter door te bellen naar: 0228 – 543 903 of door een mail te sturen naar info@keurdokter.nl

Nieuws

Meer Nieuws

Keurdokter blog

Meer Keurdokter blogs

Onze partners

2019-01-10T10:49:58+01:00

Vindt u dit interessant? Deel dit via Social Media!

Ga naar de bovenkant